Skip to Content.
Sympa Menu

cc-se - [Cc-se] [Fwd: INBJUDAN TILL EXIT 06!]

cc-se AT lists.ibiblio.org

Subject: development of iCommons Sweden licenses

List archive

Chronological Thread  
  • From: Karl Jonsson <kj AT cyberlaw.se>
  • To: cc-se AT lists.ibiblio.org
  • Subject: [Cc-se] [Fwd: INBJUDAN TILL EXIT 06!]
  • Date: Mon, 29 May 2006 13:02:23 +0200

Jag fick denna inbjudan i dag. Det låter ju som om det skulle kunna vara
relevant för CC. Tyvärr är jag själv dock inte i Malmö utan i Göteborg
eller Stockholm dessa dagar.

/Kalle
--- Begin Message ---
  • From: Idégruppen FENOMENAL <info AT fenomenal.org>
  • To: <"Undisclosed-Recipient:;"@fw02.spacedump.pp.se>
  • Subject: INBJUDAN TILL EXIT 06!
  • Date: Mon, 29 May 2006 10:29:56 +0200

 

 

 

 

Idégruppen FÆNOMENAL bjuder in till examensutställningen EXIT 06 på K3, där vi presenterar projektet Upptakt, vårt examensarbete på påbyggnadsutbildningen Kulturproduktion (Kreativ producent).

 

Medverkande transducenter på utställningen är Daniel Bernhoff - spelutvecklare, Byggstudio - designstudio från Köpenhamn/London, Superstar Sibell - malmöbaserad aktionsgrupp. Mån 29 – tis 30 maj kl 15.00 – 20.00 Beijerskajen 8, K3, Malmö högskola

 

Välkomna önskar FÆNOMENAL

Caroline Andersson, Albin Balthasar Lundmark, Hanna Sersam och Daniel Tjäder.

 

 

Kultur är att leva och göra sig förstådd i en gemenskap. Kultur manifesterar våra idéer, begär och passioner, och detta kan göras på ett ändlöst antal sätt. Vi vill sätta ord på de kulturella tendenser, strömningar, mönster som bland annat återfinns inom sub-, ungdoms- och cyberkulturer. Förenande för dessa är inte ett utanförskap eller ideologi utan handlingens skapande kraft. Kultur handlar idag snarare om att delta i än att ta del av. I varje vardagsrum finns potentialen för en global rörelse.

 

Vi kallar detta transduktiv kultur.

 

Är detta ett uppror? Må hända en revolution? En flyktväg? Transduktion är decentraliserad, nätverksbaserad kultur som handlar om föränderliga flöden av betydelser snarare än att producera slutprodukter. Det går inte att beskriva med termen kulturproduktion, eftersom de nya kulturformerna på en och samma gång innebär produktion, distribution, interaktion, konsumtion, postproduktion och allt möjligt annat. Det är inte en ny världsordning utan en oordning, ett kreativt kaos som inbjuder till lek.

 

Idégruppen Fænomenal vill inspirera till nya, ännu ej existerande former av transduktivt skapande och har därför tagit fram en snabbguide till transduktion som uppmanar till eget transduktivt skapande.

 


--- End Message ---


  • [Cc-se] [Fwd: INBJUDAN TILL EXIT 06!], Karl Jonsson, 05/29/2006

Archive powered by MHonArc 2.6.24.

Top of Page