Skip to Content.
Sympa Menu

cc-ro - [Cc-ro] comunicat de presa

cc-ro AT lists.ibiblio.org

Subject: Cc-ro mailing list

List archive

Chronological Thread  
  • From: "Bogdan Manolea" <bogdan AT legi-internet.ro>
  • To: <cc-ro AT lists.ibiblio.org>
  • Subject: [Cc-ro] comunicat de presa
  • Date: Mon, 28 Nov 2005 14:15:50 +0200

Asta e comunicatul de presa care l-am distribuit ....poate mai e cineva interesat





APTI propune spre discutie publica licentele Creative Commons

Bucuresti, 17.11.2005:

APTI - Asociatia pentru Tehnologie si Internet - propune spre discutie publica prima versiune a Licentei Creative Commons Attribution - NonCommercial - ShareAlike tradusa si adaptata la legislatia romaneasca in vigoare. Licentele Creative Commons vor permite distribuirea mai usoara pe Internet, in concordanta cu dreptul romanesc, a operelor protejate de drept de autor in conditiile pastrarii unui set redus de drepturi pentru autor.

Versiunea 0.2 a Licentei este o versiune in lucru, la care se asteapta comentarii, sugestii si imbunatatiri ale acesteia. Va rugam sa va exprimati opinia pe forumul APTI - www.apti.ro/forum - de preferinta argumentat pe textul licentei si pe textele de lege (daca este cazul).

Versiunea in lucru a Licentei Creative Commons Attribution - NonCommercial - ShareAlike Romania poate fi descarcata si in format PDF de pe www.apti.ro

Depre Creative Commons:

Proiectul Creative Commons (www.creativecommons.org) urmareste în principal crearea unor noi tipuri de licente pentru drepturi de autor. Proiectul se bazeaza pe ideea ca anumite persoane nu doresc exercitarea tuturor drepturilor pe care legea le confera, iar prin utilizarea acestor tipuri noi de licente, publicul larg poate beneficia in mod liber de mai multe opere. Altfel spus, proiectul creeaza un compromis intre principiul "Toate drepturile rezervate" si dorinta publicului de a utiliza in mod gratuit anumite opere.



Despre APTI:

APTI (www.apti.ro) este institutia din Romania care colaboreaza cu Proiectul iCommons - International Creative Commons pentru traducerea si adaptarea licentelor la legislatia romaneasca. Pina la ora actuala licentele au fost traduse in peste 70 de legislatii.



Detalii suplimentare pot fi obtinute de la Bogdan Manolea, director executiv APTI.

Date de contact: e-mail: bogdan.manolea AT apti.ro; tel: 021.313.19.62; 0721.205.603






  • [Cc-ro] comunicat de presa, Bogdan Manolea, 11/28/2005

Archive powered by MHonArc 2.6.24.

Top of Page