Skip to Content.
Sympa Menu

cc-gr - [Cc-gr] CC:BY-SA άδειες στη φοιτητική δικτυακή πύλη myaegean.gr

cc-gr@lists.ibiblio.org

Subject: [CC-GR]

List archive

Chronological Thread  
  • From: Apostolopoulos Ioannis <dpsd02005@syros.aegean.gr>
  • To: "cc-gr@lists.ibiblio.org" <cc-gr@lists.ibiblio.org>, "cc-gr-owner@lists.ibiblio.org" <cc-gr-owner@lists.ibiblio.org>
  • Cc: My Aegean <myaegean@aegean.gr>
  • Subject: [Cc-gr] CC:BY-SA άδειες στη φοιτητική δικτυακή πύλη myaegean.gr
  • Date: Mon, 13 Jul 2009 19:22:16 +0300

Χαίρετε σε όλες κι όλους!!

 

Εκπροσωπώ την ομάδα ανάπτυξης της φοιτητικής δικτυακής πύλης/κοινότητας «MyAegean» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δεν θέλω να σας κουράσω πολύ, γι’αυτό και προχωρώ άμεσα στο «ζουμί»! (Περισσότερα μπορείτε να βρείτε άλλωστε και στο: http://my.aegean.gr/web/about.html)

 

Παίρνω την πρωτοβουλία να ενημερώσω πως προσπαθούμε μέσα από την δικτυακή μας πύλη www.myaegean.gr που δρα σαν ενημερωτικό portal – κοινότητα, με χώρους συζητήσεων και οπτικοακουστικό υλικό, να ενισχύσουμε την παρουσία και διάθεση περιεχομένου με CC άδειες.

 

Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο ως Ομάδα Ανάπτυξης (και πολιτιστική δράση), να προβάλλουμε τις ευκαιρίες και δυνατότητες της ανάπτυξης μέσω δημιουργικού περιεχομένου ενδιαφέροντος υλικού και εφαρμογών. Προς το παρόν, κυρίως η πλειονότητα των άρθρων που δημοσιεύονται στο e-Περιοδικό της κοινότητας εντάσσονται (‘by-default’) σε Creative Commons (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ή δεν υπάρχει ειδική διευκρίνιση μέσα στο κείμενο, ιδίως σε παλαιότερα δημοσιευμένα άρθρα), όπως και ενδεχόμενο οπτικο-ακουστικό υλικό που συνοδεύει τα κείμενα και πληροφορίες της ιστοσελίδας.

 

Έχουμε ειδικές σημάνσεις στις σελίδες της δικτυακής πύλης, ενώ στον χώρο όπου (προσ-)καλούμε για νέους συντάκτες/αρθρογράφους, ενημερώνουμε για τη φύση των άρθρων που δημοσιεύονται υπό το πρίσμα των CC. Στην υπο-ομάδα σύνταξης της κοινότητας, προσπαθούμε να μοιραστούμε Know-how και ‘καλές πρακτικές’ για την ποιοτική βελτίωση των άρθρων, ώστε να είναι και κατά ένα μεγάλο ποσοστό ‘CC-compliant’!

http://my.aegean.gr/web/teams.html#reportersTeam

 

Προσπαθούμε και ελπίζουμε μέσα από την νέα χρονιά, να σταθούμε περισσότερο αρωγοί στη διάδοση των CC, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ομάδας μας, τουλάχιστον στα νησιά όπου έχει παρουσία το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σύρος, Σάμος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Λήμνος) και όποιον θα επιθυμούσε να μας στηρίξει προς μια σειρά ενδεχόμενων δράσεων (ημερίδων, ομιλιών, μινι-campaigns που να συνδυάζονται με πολιτιστικές δράσεις συναφούς ίσως χαρακτήρα)!

 

Θα χαρούμε να έχουμε νέα ή βοήθεια υπό μορφή συμβουλών ή όποιας άλλης μορφής κρίνει ο καθένας, ώστε να διαμορφώσουμε ει δυνατόν ένα «περιβάλλον» χρήσιμο και ενδιαφέρον, όσο μπορούμε, με σεβασμό στην κουλτούρα του Διαδικτύου και των Creative Commons, στην ουσία, με μια μορφή διάχυσης γνώσεων και καλών πρακτικών, και προς νεότερους φοιτητές ή άλλους επισκέπτες-χρήστες της πύλης μας!

 

Είμαι και είμαστε στη διάθεσή σας για ιδέες και σκέψεις!

Με εκτίμηση, keep strong! +καλό καλοκαίρι!

 :)

 

Γιάννης Αποστολόπουλος, εκ μέρους της φοιτητικής ομάδας “MyAegean” Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Ioannis Apostolopoulos, student
University of the Aegean | dept. Product & Systems Design Engineering
personal email: dpsd02005@syros.aegean.gr
-----------------------------------------------------------------------------
member of myAegean Community Team
Development & Communications support

http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr
-----------------------------------------------------------------------------

 

P Please consider the environment before printing this e-mail!

 



  • [Cc-gr] CC:BY-SA άδειες στη φοιτητική δικτυακή πύλη myaegean.gr, Apostolopoulos Ioannis, 07/13/2009

Archive powered by MHonArc 2.6.24.

Top of Page