Skip to Content.
Sympa Menu

cc-cat - [Cc-cat] Versió 2.5 de les llicències

cc-cat AT lists.ibiblio.org

Subject: Creative Commons a Catalunya

List archive

Chronological Thread  
  • From: Ignasi Labastida i Juan <ilabastida AT ub.edu>
  • To: cc-cat AT lists.ibiblio.org
  • Subject: [Cc-cat] Versió 2.5 de les llicències
  • Date: Fri, 10 Jun 2005 12:09:14 +0200

Hola!

Alguns de vosaltres potser haureu vist que han aparegut les llicències 2.5 de CC.
Us faig alguns aclariments:
De moment no s'ha determinat el mètode per actualitzar les llicències locals, tot i que el deed (resum) sembla traduït, han agafat la traducció antiga.
Els canvis que han introduït reflecteixen una petició que s'ha fet des de diversos llocs demanant quu es reconegui a més parts a més de l'autor original
Els canvis en la versió "americana" els podeu llegir a:

http://creativecommons.org/drafts/by_2.5.pdf

A les nostres llicències afectaria als punts 4a i 4b.
(Afegeixo en majúscules les modificacions i en el punt 4a el que hi havia abans)

4a. Podeu reproduir, distribuir o comunicar públicament l'obra només sota els termes d'aquesta llicència i n'heu d'incloure una còpia, o el corresponent identificador uniforme de recursos (URI), en cada còpia o enregistrament de l'obra que reproduïu, distribuïu o comuniqueu públicament. No podeu oferir o imposar cap terme sobre l'obra que alteri o restringeixi els termes d'aquesta llicència o l'exercici dels drets per part dels seus cessionaris. No podeu subllicènciar l'obra. Heu de mantenir intactes tots els avisos referents a aquesta llicència i a l'absència de garanties. No podeu reproduir, distribuir o comunicar públicament l'obra amb mesures tecnològiques que controlin l'accés o l'ús de l'obra d'una manera contrària als termes d'aquesta llicència. Això últim s'aplica a una obra incorporada en una obra conjunta o base de dades, però no implica que aquestes, al marge de l'obra subjecta a aquesta llicència, hagin d'estar subjectes als mateixos termes. Si creeu una obra conjunta o base de dades, amb l'avís previ del llicenciador, haureu de treure de l'obra conjunta o base de dades qualsevol "CRÈDIT REQUERIT EN L'APARTAT 4B" (referència a l'esmentat llicenciador o a l'autor original), segons el que es requereixi i fins on sigui possible. Si creeu una obra derivada, amb l'avís previ del llicenciador, haureu de treure de l'obra derivada qualsevol "CRÈDIT REQUERIT EN L'APARTAT 4B" (referència a l'esmentat llicenciador o a l'autor original), segons el que es requereixi i fins on sigui possible.

4b. Si reproduïu, distribuïu o comuniqueu públicament l'obra o qualsevol obra derivada, conjunta o base dades que la incorpori, heu de mantenir intactes tots els avisos sobre la propietat intel·lectual de l'obra i reconèixer-ne l'autor original, de manera raonable conforme al mitjà o als mitjans que estigueu utilitzant, indicant-hi el nom (o el pseudònim, si és el cas) de l'autor original, si s'ha facilitat, "I/O RECONÈIXER-NE AQUELLES PARTS (PER EXEMPLE: INSTITUCIÓ, PUBLICACIÓ, REVISTA) QUE L'AUTOR ORIGINAL I/O EL LLICENCIADOR DESIGNIN PER SER RECONEGUTS EN L'AVÍS LEGAL, LES CONDICIONS D'ÚS O DE QUALSEVOL ALTRA MANERA RAONABLE"; el títol de l'obra, si s'ha facilitat; en la mesura que sigui possible i si n'hi ha, l'identificador uniforme de recursos (URI) vinculat a l'obra que el llicenciador hagi especificat, llevat que aquest URI no es refereixi a l'avís sobre propietat intel·lectual o a la informació sobre la llicència de l'obra. En el cas d'una obra derivada, caldrà que hi feu constar un avís que identifiqui l'ús de l'obra en l'obra derivada (per exemple, "traducció francesa de l'obra de l'autor original" o "guió basat en l'obra original de l'autor original"). Aquest avís es pot desenvolupar de qualsevol manera raonable a fi que, en el cas d'una obra derivada, conjunta o base de dades, hi aparegui de forma comparable als avisos corresponents a altres autors.

Espero que us sembli bé aquesta modificació.
Si algú ha trobat algun altre error, per exemple ortogràfic, ara podríem aprofitar per corregir-lo.

Salutacions,

Ignasi






  • [Cc-cat] Versió 2.5 de les llicències, Ignasi Labastida i Juan, 06/10/2005

Archive powered by MHonArc 2.6.24.

Top of Page