[SM-Grimoire-Bugs] [Bug 13114] simpleinit doesn't stop services during shutdown on recent kernels

bugzilla-daemon at bugs.sourcemage.org bugzilla-daemon at bugs.sourcemage.org
Tue Feb 27 17:49:53 EST 2007


http://bugs.sourcemage.org/show_bug.cgi?id=13114





------- Additional Comments From jblosser-smgl at firinn.org  2007-02-27 16:49 -------
Ok, I modified auto_init:

run_func() {
  # If for example start exists then run it, otherwise run _start
  if type -t $1 > /dev/null; then
    $1 >>/tmp/WTF
  elif type -t _$1 > /dev/null; then
    _$1 >>/tmp/WTF
  else
    echo "Error: no $1 function found!"
    exit 2
  fi
}

and then did:
root at sourcemage-chroot:~# initctl -r -f

same as before (including delay), so then:
root at sourcemage-chroot:~# cat /tmp/WTF 
sshd: Stopping sshd...
sshd: success
apache: Stopping Apache web server...
apache: success
network: eth2 already down
network: success
hwclock.sh: Setting the Hardware Clock to the current System Time...
hwclock.sh: failure
hostname.sh: Cannot stop hostname
udevd: Stopping udevd...
udevd: success

The hwclock error is expected on a VM.

So things are shutting down, but we aren't getting the display for some reason,
and there's a new major delay that causes the regular initctl suspend to end up
at the error.  These may or may not be related to each other (like maybe it
hangs up somewhere before getting the messages to the tty, but that's just
speculation...).

-- 
Configure bugmail: http://bugs.sourcemage.org/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.



More information about the SM-Grimoire-Bugs mailing list