Skip to Content.
Sympa Menu

cc-rs - [CC Serbia] Otvoreni pristup muzejskoj dokumentaciji u Srbiji (Centralni institut za konzervaciju, Beograd, 2016, CC BY-SA 3.0 Serbia)

cc-rs AT lists.ibiblio.org

Subject: Creative Commons Serbia

List archive

Chronological Thread  
  • From: Nena Antic <n.a.advocatstudio AT gmail.com>
  • To: Creative Commons Serbia <cc-rs AT lists.ibiblio.org>
  • Subject: [CC Serbia] Otvoreni pristup muzejskoj dokumentaciji u Srbiji (Centralni institut za konzervaciju, Beograd, 2016, CC BY-SA 3.0 Serbia)
  • Date: Thu, 29 Dec 2016 08:56:38 +0100

U okviru višegodišnjeg projekta Centralnog instituta za konzervaciju “Digitalizacija dokumentacije kulturnog nasleđa”, krajem 2016. godine, u saradnji Centralnog instituta za konzervaciju, Digitalne istraživačke infrastrukture za umetnost i humanistiku u Republici Srbiji (DARIAH-RS), Deska Kreativna Evropa (Creative Europe) i Evropske komisije (European Commission), objavljena je zbirka radova domaćih i stranih autora “Otvoreni pristup muzejskoj dokumentaciji u Srbiji: iskustva, izazovi, potencijali”, namenjena institucijama koje se bave izlaganjem i zaštitom kulturnog nasleđa, a čiji je cilj unapređenje procesa rada i otvorenosti javnih institucija u skladu s inovativnim resursima i tendencijama savremenog sveta.

Detaljnije informacije:

http://creativecommons.org.rs/
https://www.facebook.com/events/360683440960778/
http://dariah.rs/objavljena-publikacija-o-otvorenom-pristupu/
English: http://dariah.rs/en/museums-challenges-open-access/

Pozdrav,
Nena Antić, CC Serbia

P.S. Kontinuiranom višemesečnom saradnjom CC Srbije u ovom projektu, obeležena je i godišnjica CC i CC Srbije (15. decembar).


  • [CC Serbia] Otvoreni pristup muzejskoj dokumentaciji u Srbiji (Centralni institut za konzervaciju, Beograd, 2016, CC BY-SA 3.0 Serbia), Nena Antic, 12/29/2016

Archive powered by MHonArc 2.6.24.

Top of Page