Skip to Content.
Sympa Menu

cc-rs - [CC Serbia] Poziv na učešće u foto - konkursu "Wiki Loves Monuments 2012 - Serbia"

cc-rs AT lists.ibiblio.org

Subject: Creative Commons Serbia

List archive

Chronological Thread  
  • From: Tamara Petrovic <bebauautu AT gmail.com>
  • To: cc-rs AT lists.ibiblio.org
  • Subject: [CC Serbia] Poziv na učešće u foto - konkursu "Wiki Loves Monuments 2012 - Serbia"
  • Date: Thu, 30 Aug 2012 14:11:27 +0200

ПОЗИВ НА УЧЕШЋЕ У ТАКМИЧЕЊУ
„WIKI LOVES MONUMENTS 2012 – SRBIJA“


Поштовани,

Ове године Србија по први пут учествује у светском “Wiki Loves Monuments” такмичењу у организацији локалних огранака Викимедија фондације, а који представља фото-конкурс на глобалном нивоу, у виду слања и прикупљања фотографија под лиценцом CC BY-SA (Creative Commons Attribution - Share Alike 3.0 Serbia/Creative Commons ауторство – Делити под истим условима 3.0 Србија), које би заједници и корисницима Википедије биле јавно доступне и слободне за располагање. Конкурс траје од 1. до 30. септембра, а одлучивање о победницима на националном нивоу биће одржано крајем октобра. Победничка фотографија на међународном нивоу биће изабрана у децембру.

Претходне године у овом конкурсу је учествовало 18 земаља са око 168.000 послатих фотографија, док је ове године број земаља учесница двоструко већи, односно, учествује 36 земаља света, што најбоље говори о самом успеху , значају и величини такмичења.


Позивамо Вас да нам се ове године придружите у нашем пионирском пројекту и учествујете у конкурсу шаљући своје фотографије на Викимедију. Тиме значајно обогаћујете нашу мултимедијалну базу, чините фотографије јавно доступним и подржавате ширење слободног знања.

Више о самом пројекту можете сазнати на следећим местима:
Наша wеб страница:
wlm.wikimedia.rs

 

Официј
елни сајт глобалног пројекта је: www.wikilovesmonuments.org

Наша Facebook страница је: www.facebook.com/WikiLovesMonumentsSerbia


Хвала Вам на издвојеном времену и срдачан поздрав,

Тамара Петровић
организатор, "Wiki Loves Monuments 2012 in Serbia"
tamara AT vikimedija.org



Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради развоја слободног знања. Сврха Удружења је проналажење одговора на питање како знање може постати сасвим слободно и тиме доступно свим људским бићима.Циљеви Удружења су промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја, искључиво на непрофитан начин, као и идеје о равноправном приступу знању и образовању. Удружење је и једини званични носилац пројекта Creative Commons Србије у Србији од 2006. године, као део међународне мреже, која се бави састављањем и усклађивањем Creative Commons лиценци с националним језиком и пратећим инфо материјалом, а којом координира Creative Commons.Српске Creative Commons лиценце су међународно признате и укључене у систем међународног Creative Commons лиценцирања 2007. године.



  • [CC Serbia] Poziv na učešće u foto - konkursu "Wiki Loves Monuments 2012 - Serbia", Tamara Petrovic, 08/30/2012

Archive powered by MHonArc 2.6.24.

Top of Page